AppleRyeaaVoice D'AppleRyeaaVoice: pernah tak kita lalui,persahabatan dan cinta?

Friday, June 8, 2012

pernah tak kita lalui,persahabatan dan cinta?

   Jangan hancurkan persahabatan hanya kerana ingin mendapatkan seorang kekasih. Kekasih mungkin hanya akan membuat kita bahagia 'sesaat'.~

~pernah tak kita lalui semua ni? sejujurnya aku dah alami semua ni .... pahit dalma bercinta. sakitnya ditikam oleh kawan yg telah dianggap sebagai pendamping hanya kerana cinta!


kat bawah ni ada sedikit pengkongsian kata2 buat yang membaca :)
 renung2kanlah erkkkk ^^

Tanpa Cinta, Persahabatan mungkin akan diisi dengan Kecewa, Benci, Marah dan berbagai hal yang membuat Persahabatan tidak lagi indah. Berhentilah membuat batas antara Cinta dan Persahabatan, biarkan mereka tetap menjadi Teman baik.

Yang harus
dibetulkan adalah Cinta bukanlah perosak Persahabatan, justeru Cinta memperindah persahabatan anda. Seringkali Cinta cuma dijadikan kambing hitam sebagai perosak sebuah persahabatan. SALAH BESAR !!!... seharusnya dengan adanya Cinta, Persahabatan akan semakin menyenangkan.

Bagi yang sedang menjalin Persahabatan... penuhilah Persahabatanmu dengan Cinta, berikanlah Cinta yang terbaik untuk sahabatmu

Bagi yang sedang mengalami kekecohan dalam Persahabatan... jangan salahkan Cinta ! tetapi cubalah perbaiki Persahabatanmu dengan Cinta, karena Cinta akan menutupi segala kesalahan, mengampuni dengan mudah dan membuat segala sesuatu yang tidak mungkin menjadi mungkin.

Bagi yang belum mengerti erti Persahabatan ... cubalah memulai sebuah Persahabatan, kerana dengan Persahabatan kamu semua akan semakin dewasa, tidak ego dan belajar untuk mengerti, bahwa segala sesuatu tidak selalu terjadi mengikut keinginan kita.

Bagi yang sedang kecewa dengan Persahabatan ... renungkanlah, "Apakah saya sudah menjalani Persahabatan dengan benar?" dan cubalah memahami erti Persahabatan buat hidupmu. Keinginan, semangat, pengertian, kedewasaan, kelemah lembutan dan segala hal yang baik akan engkau temui dalam Persahabatan...
 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 sicomel pelangy yang setia mengomen ^^:

Anonymous said...

penahhhh ! sobb sobb. tapiii, dia da taknak kawan ng ikin sbb ikin tolakk dia. sdang kan dulu kamii rapattt sangat :(

PelangyChenta-CikApple said...

ikin :) mngkn ni dugaan kn? :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen